Út-, híd-, iskola és óvodaátadásról gyakran olvashatunk az írott és elektronikus sajtóban, kotró- és rakodógép-avatás viszont ritkán szerepel a médiában. Nos, november 23-án ez utóbbi helyszíne volt a diósdi Braungép Kft. Mikszáth Kálmán utcai telephelye. A részletekről Braun Gáborral, a cég ügyvezetőjével beszélgettünk.

 

Braun Gábor ügyvezető

 – Ma délután ünnepélyes keretek között felavattak két munkagépet. Ilyesfajta munkagép-üzembehelyezés azért  nem szokatlan dolog, mi indokolta a sajtónyilvánosságot?

– A mai rendezvény tulajdonképpen egy projekt záróeseménye. Egy 2018-ban meghirdetett, a Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatására kiírt pályázaton – mely cégünk első pályázata – 11,28 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertünk el technológiai korszerűsítésre. A pénzt egy Hyundai R25Z-9AK kotrógép és Gehl R165 SXT2 rakodógép beszerzésére fordítottuk. A magyar költségvetési támogatás segítségével jelentős technológiai korszerűsítést és egyben kapacitásbővítést valósítottunk meg annak érdekében, hogy még több gépi földmunkát, építésiterület-előkészítés jellegű munkát tudjunk elvállalni. A korszerű gépet a szlovák ORISON s.r.o szállítótól vásároltuk.

 – Mennyiben segítik az új eszközök a vállakozásukat?

– Ezekkel a modern gépekkel gyorsabbá és hatékonyabbá válnak a munkafolyamatok, egyúttal az üzemetetési költségeink is csökkennek, hiszen az új munkagépeknek kedvező az üzemanyag-fogyasztása.

Az új kotrógép

– Mikor hozták létre a vállalkozásukat?

– Huszonkét évesen kezdtem el foglalkozni gépi földmunkával, akkor még szüleim cégében. Itt sok tapasztalatot szereztem az építőiparról, a fuvarozásról és magáról a vállalkozói létről. 2008-ban alapítottuk meg testvéremmel a Braun Gép Kft-t. Munkánk során jól kiegészítjük egymást. Ő felel a műszaki feladatokért és az adminisztrációért, én pedig a gépek kezeléséért és az ügyfelekkel, beszállítókkal, alvállalkozókkal való kapcsolattartásért. Büszkén mondhatom, hogy Diósdon az összes utcát betéve ismerem, hiszen rengeteg ház alapját ásták ki a mi gépeink, emellett a téli időszakban, az önkormányzattal együttműködve sok éven keresztül végeztük a síkosságmentesítési és hóeltakarítási feladatokat.

A munkába állt korszerű rakodógép

– Milyen terveik vannak a jövőre nézve?

– Közel egy évtizede a lakossági földmunka mellett elkezdtünk eladásra lakóházakat építeni. A jövőben szeretnénk még nagyobb hangsúlyt fektetni erre a területre. Munkánk során kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a lehető legjobb minőséget nyújtsuk, tartsuk a megállapodott határidőt, és az elszámolás is mindig korrekt legyen. Hiszünk a modernizációban, így az eladásra kínált épületeinkben is törekszünk az okos megoldásokra és az energiatakarékosságra. Ügyfeleink elégedettségét bizonyítja, hogy a mai napig hivatalosak vagyunk az általuk szervezett „utcabulikra”.

midio.hu

Fotó: Braungép Kft., midio.hu

 

 

Címkék: #midióZoltán, Braungép Kft., Diósd, fejlesztés, pályázat