A közösségi programok és társas interakciók az elmúlt járványos időszak után újra kezdenek alakulni, melyek akaratlanul is pozitívan hatnak az emberek mentális jóllétére. A mai rohanós világban jó érzés néha megállni, együtt lenni, ismerkedni, beszélgetni. Talán vannak még diósdiak, akik nem tudják: néhány éve a mi kis városunkban is van egy hely, amely különféle családi és közösségi eseményeknek adhat otthont.

Születésnapi buli, Diósd, PrésBár22…? Néhány éve izgatottan böngésztük a térképet, hol lehet a hely, amiről nem tudtunk ez idáig. A pince, mely igényesen felújított, ám mégis megtartotta hagyományos borospince jellegét, Diósd M0-hoz közeli részén, az Ófaluban található, így gyalog, autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. A sokféle rendezvényre bérelhető, minden igényt kielégítő, mégis otthonos pince, azaz a PrésBár22 nevű hely 2019 óta egy kedves diósdi család tulajdona.

Elsődleges céljukat a honlapjukról is olvashatjuk: „A PrésBár22-t azzal a céllal hoztuk létre, hogy legyen egy olyan hely, ahol családi, illetve baráti társaságok kötöttségek nélkül eltölthetnek néhány órát, pontosan úgy, ahogyan ők azt szeretnék. Mint egy jó buli otthon, csak itt mindenkinek jut hely, nem kell előtte rendet rakni, sem pedig utána takarítani.”

A kezdetek óta számos rendezvénynek adtak otthont: esküvőknek, születésnapoknak, kisebb koncerteknek, találkozóknak, pincemozinak és persze zenés-táncos partiknak, életkortól függetlenül. A több mint 200 m2-es beltér maximális befogadóképessége 80 fő, a hangulatot fény- és hangtechnika is színesíti. A rendezvények sikerességéhez – igény szerint – a szervezésben teljes körű segítséget nyújtanak a tulajdonosok.

A helyszínbérlés mellett közösségi rendezvényeknek is szívesen helyet biztosít a PrésBár22. Jelenleg például minden szerda délután beszélgetés, társasjáték, tea és különböző programok várják a kicsiket és nagyokat, a Diósdiak Diósdért Egyesület szervezésében. A Közös Nevező nevű közösségi klubról az egyesület honlapján is olvashatunk.

Körmendiné Szelp Vera

midio.hu

Fotók: PrésBár22

 

 

 

Címkék: Diósd, közösségi klub, PrésBár22