A friss levegő, a mozgás, a közös családi programok mind testi-lelki egészségünket szolgálják. Négy- és másféléves gyermekeinkkel nemrég a Szigethalmi Családi Vadasparkban jártunk, ami nekik és nekünk, szülőknek is nagy élményt jelentett. 

A vadaspark 2014-ben nyitotta meg kapuit Budapesttől nem messze, a Csepel szigeten. Egy állatszerető család tagjai a tulajdonosai, akik saját állattartásból indultak el.

A gyermekek örömére a parkolótól néhány méterre egy kisvasút várja a látogatókat, mely a vadaspark bejáratához közlekedik. Ez a járgány Magyarország legkisebb vasútja, dobozos ráülős.

A parkolótól egy poros gyalogúton is meg lehet közelíteni a pénztárt, kb. 500 méter sétával. Még a bejárat előtt egy régi légcsavaros repülőt és egy helikoptert is kiállítottak, melyekbe a kíváncsiak belemászhatnak.

A vadasparki sétatáv kb. 1 km, főként háztáji állatok a lakók, de szarvas, őz, róka, borz, szurikáta, antilop, vaddisznó is megtalálható a helyen. Meghatározott részen etetni és simogatni is lehet az állatokat.

Két játszóteret és több fedett ülőrészt, piknikhelyet is kialakítottak. A hangulatos parkban büfé is működik, továbbá pelenkázóval ellátott mosdó is szolgálja a vendégek kényelmét. A park keddtől vasárnapig 10:00 és 16:30 között látogatható.

A vadaspark szomszédságában található az Emese Park, melyben egy várispánság története tárul elénk. Ide is érdemes ellátogatni.

Körmendiné Szelp Vera 

Címkék: #midióVera, Állatkert, Budapest környéke, Családi program, Gyerekprogram, Kirándulás, Szigethalmi Családi Vadaspark, Szigethalom