Két oltási központot hoznak létre Hessen tartomány közel 300 ezer lakosú Darmstadt-Dieburg járásában. Az egyiket a járás nyugati részén, a másikat Diósd német partnertelepülése, Alsbach–Hähnlein közvetlen közelében, a nyolc kilométerre fekvő Pfungstadtban – olvasható a település hivatalos Facebook-oldalán.

A közlemény ismerteti: a szövetségi kormány tervei szerint december közepétől lesz elérhető a koronavírus elleni oltóanyag. A szakemberek szerint a Hessen tartományban élő 6,2 millió lakosból mintegy 4 milliónak kell beoltatnia magát ahhoz, hogy elérjék az optimálisnak tekinthető 60 százalékos átoltottsági arányt. Azért van szükség a járásban két oltási központra, hogy az emberek otthonuk közelében kaphassák meg a vakcinát. A helyszínek kiválasztásánál szempont volt a jó tömegközlekedés, a szükséges számú parkoló, valamint az oltást végző személyzet megfelelő elhelyezése. Pfungstadtban egy kereskedelmi célú ingatlanban alakítják ki az oltási központot. Már folyik az oltóközpont személyzetének toborzása.

Az alsbachi Polgármesteri Hivatal

„Hatalmas kihívás előtt állunk, de nagyon bízom benne, hogy a tervezett időpontban, december közepén megkezdhetjük a járásban az oltást, amennyiben a koronavírus elleni oltóanyag rendelkezésre áll. A 2015/16-as menekültválság idején bebizonyítottuk, hogy pillanatok alatt tudunk szállást, infrastruktúrát és személyzetet kialakítani, biztosítani” – nyilatkozta az egyik illetékes tisztviselő.

Sebastian Bubenzer polgármester (jobbról) köszönti a település első gyógyszertára, az 50 éves Melibokus-patika dolgozóit

Amíg a teljes népesség számára nem áll rendelkezésre elegendő oltóanyag, addig a szövetségi kormány által korábban meghatározott célcsoportokhoz tartozók kapják meg a vakcinát: azok, akik koruk vagy krónikus alapbetegségük miatt különösen veszélyeztetettek; mellettük elsőbbséget élveznek az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók. A hatékony védelem érdekében két oltást kap mindenki, az első után két-három héttel adják a másodikat. Az oltásra a hét minden napján 7 és 22 óra között kerül sor.

midio.hu

Fotók: Facebook

Címkék: Alsbach, Covid-19, Németország, oltóközpont