Az elmúlt két-három évtizedben a diósdi civil szerveződések folyamatosan gazdag programot kínáltak a helyieknek. A koronavírus-járvány sajnos mind a civil szervezetek, mind az általuk szervezett rendezvények számára hatással volt. Az alábbiakban a Diósdi Krónika (2006–2010) 2010/12. számából idézünk fel egy tudósítást, és csatolunk hozzá néhány akkor készült fotót.

November 28-án megnyílt Diósdon az immár hagyományos Rejtett kincsek a ládafiából című kiállítás. Másnap, 29-én kezdődött a főtéren az adventi rendezvénysorozat.

A Rejtett kincsek… kiállítás megnyitóját november 8-án tartották a közösségi házban. Közreműködött Faragó Laura énekművész és Jónás Judit mesemondó. Szombaton 10 órakor kézműves foglalkozással folytatódott a program. 17 órakor a Phoenix gitáregyüttes mutatkozott be, majd teaház várta a résztvevőket. Vasárnap délután Soós Andrea diósdi előadóművész műsorát hallgathatták meg a látogatók, majd a Péter Pál Könyvkiadó mutatkozott be.

A programot a Diósdi Társaskör és a Nyugdíjas Klub szervezte. Ott jártunkkor Gajárszki Imréné, a Nyugdíjas Klub vezetője kalauzolt végig a kiállításon, felhívva figyelmünket a szebbnél szebb kézimunkák, gobelinek mellett néhány különlegességre is, így az 1800-as évekből származó katonaládára, valamint a tucatnyi kiállított imakönyvre.

November 29-én kezdődött a karácsonyig tartó adventi rendezvénysorozat a polgármesteri hivatal előtt. Szombat-vasárnaponként ünnepi műsor, Mikulás-ünnepség, ajándékvásár, sült gesztenye és forralt bor várta az érdeklődőket.

midio.hu

 

 

 

Címkék: Diósdi Krónika, diósdi programok, Nyugdíjasklub, Társaskör