Augusztus végén a Szeretetláng Fesztiválon Fábry Kornél atya (Kornél atyát azóta püspökké szentelték) azt kérte, terjesszük és imádkozzuk otthonainkban az Úrral való egység imáját, amit meg is zenésített. Néhány héttel korábban, az egyházmegyei családos táborból már egy kupac imakártyával tértünk haza; az ottani családpasztorációs munkatársak kérése is az volt, juttassa el mindenki az egyházközösségébe az – összesen másfél millió példányban kinyomtatott – Egységimát, hogy minden magyar család megismerhesse.

Kornél atya soronként énekelte elő, magyarázta el és tanította meg az imát Máriaremetén. (Erről a Magyar Kurír portálon cikket is olvashatunk.) Azt mesélte, minden napját ezzel az imával kezdi, erre biztatott bennünket is.

A megzenésített Egységima a Szeretetláng Fesztivál napján felkerült a YouTube videómegosztó oldalra és 2 héttel a premier után 21 ezer megtekintésnél tart.

Már a fesztiválról hazafelé menet többször meghallgattuk mi is. Aznap este a gyerekek ágya szélén ülve, az ima éneklése közben jött az ötlet, hogy a szöveg szerint megsimogatom-csiklandozom őket: lábukat, kezüket, szívük felett „kopogok”, bensőnél szintén a mellkasnál simítom, aztán jöhet a fej, fül, szem, száj…

Altatáshoz mondjuk annyira nem vált be, mert úgy tetszett nekik, hogy újra és újra kérték, énekeljük még!

Igaza van Kornél atyának, inkább a napunkat indítjuk az Egységimával, aztán a nap folyamán is vissza-vissza térünk hozzá. Köszönjük ezt a gyönyörű imádságot, ez most a legnagyobb sláger nálunk.

Sz. K. N. 

midio.hu

Borítókép: Pixabay

 

 

 

Címkék: Egységima, Fábry Kornél, Ima, Szeretetláng