A Média a Családért Alapítvány lassan 15 éve díjazza azokat a családbarát cikkeket és műsorokat, amelyek a családról és a családnak szólnak: történeteket mesélnek el, kérdéseket tesznek fel és válaszokat keresnek a családokat érintő élethelyzetekre, problémákra. Az idei év jelöltjeire – köztük portálunk, a midio.hu szerzőjére – a közönség 2022. január 10-én éjfélig adhatja le voksát az alapítvány honlapján.

A 2007-ben alapított Média a Családért-díj olyan magas szakmai színvonalat képviselő, nyomtatásban és online felületen megjelenő cikkeket, rádió- és televízióműsorokat jutalmaz, melyek célja nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem elsődlegesen érdemi információ és segítség nyújtása a családok számára az őket érintő nehézségekben. A megjelenéseket havonta szemlézik, 2016 óta a határon túli magyarlakta területeken is.

Az Új Ember hetilapban, a Magyar Kurír portálon és a midio.hu-n is megjelent Odaföntről érkezik a fájdalomcsillapító című riport egy diósdi család életén keresztül mutatja be a nevelőszülői hivatást. Szerzője  – a MiDió alapítóinak egyike  – Szendéné Kiss Nóra nem először szerepel a jelöltek közt, tavaly Féltem a haláltól… Aztán közelebb mentem című írásával került be a 12 fős hazai szakmai mezőnybe, ami azért is figyelemre méltó, mert csupán három évvel ezelőtt kezdett el rendszeresen írni a MiDió családi oldalon.

Szavazás: mediaacsaladert.hu

A magyarországi és külhoni szakmai zsűri által havonta kiválasztott jelölteket a Képmás magazinban, az Alapítvány weboldalánFacebook-oldalán és YouTube-csatornáján is bemutatják. A közönség mindkét kategóriában akár több jelöltre is leadhatja szavazatát. A szavazók között 20 db Képmás-csomagot sorsolnak ki, amely tartalmaz egy hátizsákot, egy vászontáskát, 2022-es családi naptárat, Ugron Zsolna: A nádor asszonyai című történelmi regényt, valamint egy féléves Képmás-előfizetést.

Az eredményhirdetésre 2022. január 31-ig kerül sor. A két szakmai fődíj összege idén 1-1 millió forint, míg a közönségszavazás győztese a Kolping Hotel vendégszeretetét élvezheti családjával. A díj megalapítása óta összesen 114 újságírót díjaztak eddig.

 

midio.hu

Forrás: képmás.hu

 

 

Címkék: Diósdi jelölt, Média a családért díj, Szendéné Kiss Nóra