Az “Engedjétek hozzám…” gyermekhittan sorozatot korábban a magyar televízió sugározta. Riska és Csibe történetei – néhány újabb darabbal kiegészítve – mindenkinek elérhetővé váltak a riskabábfilm.hu oldalon.

Az elsősorban óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló nyolcperces kisfilmek témájukat bibliai történetekből, szentek életéből, keresztény ünnepeinkből merítik, de a szentségeket is megismerhetjük belőlük. A bábfilmeket, segédanyagokat hittanórákhoz, templomi gyerekfoglalkozáshoz és otthoni beszélgetésekhez is kifejezetten ajánlják az oldal készítői.

Húsvét

“Jézus példabeszédekben tanított – hogy az emberek könnyebben megértsék a tanítást. Riska és Csibe történeteivel mi a mai gyerekekhez szeretnénk ezt a tanítást közelebb hozni. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek, különösen a kisebbek, ne csak egyedül nézzék a filmeket. Legyünk ott velük és beszélgessünk a felmerülő kérdésekről!”

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel a honlapot működtető Család, Ifjúság és Bioetika Intézet Alapítvány ingyenessé tette a Riska bábfilmek online megtekintéséhez szükséges regisztrációt. Szeretnének ezzel segítséget nyújtani a kisiskolások online-hitoktatásához és a templomi szentmisék híján a vasárnapok és a húsvét gyerekekkel közös megünnepléséhez.

bábfilm

Riska, a kis tehén barátjával, Csibével egy tanyán él, ahol nap mint nap vidám vagy szomorú, mulatságos vagy komoly, kalandos vagy hétköznapi dolgok történnek velük. Ha pedig semmi nem történik, biztos, hogy kitalálnak valamit! Kálmán atya is gyakran meglátogatja őket, és mindig eszébe jut róluk egy bibliai történet. “Tartsatok velünk, legyetek Ti is Jézus tanítványai!” – kéri Riska.

A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan most több segédanyag és kisfilm is elérhető az oldalon, így Jézus keresztútját és feltámadását is megnézhetjük a gyerekekkel.

Forrás: riskababfilm.hu

midio.hu

Címkék: bábfilm, bibliai történetek gyerekeknek, Hittan, Húsvét, kereszténység, Koronavírus, ovis hittan