Tele vagyok kreatívabbnál kreatívabb ötletekkel. Simán felragasztok a padlóra színes celluxból (már hogyne lenne itthon) labirintust a gyerekeknek, meg adok nekik szívószálat és pingponglabdát, hogy fújkálhassák (természetesen ezekből is be vagyok tárazva mindig), és így majd gyönyörűen eljátszanak, amíg én csinálom a megnövekedett házimunkát, ami az itthonlétükkel jár.

(Amúgy, szívfájdalom nélkül a kezükbe fogom nyomni a telefont, csak hogy ÖT PERCET beszélhessek valakivel telefonon. Este filmeket is fogunk nézni. Tudom, hogy pusztulnak az agysejtjeink, meg minden, de az idegrendszerem és az agysejtek közül hamarosan az utóbbiak lesznek a kevésbé fontosak.
Miért? Mert hiába zengik, hogy élvezzük ezt az együtt töltött időszakot, ez mégsem felhőtlen. Mindenki vállán ott ül a nyomasztó valóság. Ez sajnos nem a felhőtlen nyári szünet, amikor csak úgy szimplán együtt vagyunk.)

De hogy használhatót is írjak erre a nehéz időszakra, rakjunk rendet a gyerekszobában. Mi konkrétan egy 3 évvel ezelőtti karácsonyi ajándékot találtunk meg: egy komplett playmobil várat, amivel soha nem játszottak úgy igazán. Üzenem a Jézuskának, hogy mégsem rontotta el: mióta előkerült, hozzám sem szólnak, csak a várat nyúzzák. KÖSZÖNÖM!

Ács Judit

Fotó: Pixabay

Címkék: Koronavírus