A farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak, melynek csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén „a farsang farka”. Ez a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap valójában télbúcsúztató is. Ekkor, február 12-é hétfőn tartottak farsangi mulatságot a diósdi Szent Anna Idősek Otthonában, közkeletű nevén Szeretetotthonban, melyre meghívták a midio.hu-t is.

Mint személyesen is megtapasztaltam, a lakók és a dolgozók nagy jókedvvel búcsúztatták farsangot: az idős emberek közül sokan beöltöztek, kedves, ötletes jelmezeket öltöttek magukra, és zenei aláfestéssel mutatkoztak be. A farsangi jelmezek felvonultatásán kívül énekekkel és vidám jelenetekkel is készültek a maguk és társaik szórakoztatására. A rendezvény záróprodukciója az otthon dolgozóinak Zorba tánca volt, mely nagy lelkesedést váltott ki a nézőkből.

Mindez nem jöhetett volna létre a dolgozók aktív közreműködése nélkül. Az egész program lelke a főnővérhelyettes, Tünde és a programszervező, Katica volt, akik társaikkal együtt áldozatos munkával és a Szeretetotthon nevéhez híven a legnagyobb szeretettel gondoskodtak a lakók szórakoztatásáról.

Rásó Ica

midio.hu

A szerző felvételei

Címkék: Diósd, Farsang, Szent Anna szeretetotthon