Az Ima Rózsi néniért – és mindenki másért című írásunkat követően – melyet nagy örömünkre megosztott a Magyar Kurír katolikus hírportál – sokan írtak nekünk üzenetet, hogy nagyon megérintette őket Rózsi néniék története, a Sant’Egidio közösség segítő tevékenysége. A Facebook-oldalunkon megosztott cikk közel 13 ezer emberhez jutott el, és nagyon sokan jelezték, hogy imádkoznak az idősekért és a rászorulókért. Többen írtak azzal kapcsolatban is, hogy karácsonykor szeretnének bekapcsolódni a „Szegények angyalai” programba.  Jó hír, hogy nem kell karácsonyig várni, ha valaki egy (vagy több) szegény ember angyala szeretne lenni. A részletek a közösség felhívásából kiderülnek. 

Sant’Egidio közösség szegények segítés

A Sant’Egidio közösség nem szeretné magukra hagyni ebben az időszakban a leginkább veszélyeztetett embereket, ezért a mostani rendkívüli időszakban segít a hátrányos helyzetű gyermekeknek az online tanulásban, közbenjár a tanuláshoz szükséges technikai feltételek megteremtése érdekében. Élelmiszerrel segíti azokat a családokat, ahol a létbizonytalanság a mindennapok valóságává vált azáltal, hogy a koronavírus terjedése miatt elvesztették munkahelyüket. Magányos időseket kísér, bevásárol számukra és segíti őket, hogy kapcsolatban tudjanak maradni másokkal. Az utcán élő emberek számára a mindennapi betevő, a meleg takaró és tisztálkodási szerek biztosításához járul hozzá, valamint olyan varrni tudó emberekkel tartja a kapcsolatot, akik szívesen készítenek szájmaszkokat a szegények részére.

A Sant’Egidio közösség négy településen van jelen az országban: Budapesten, Pécsett, Monoron és Győrben, ahol a felsorolt szolgálatokat végzi.
Mindezek megvalósításához azonban segítségre van szükség, ezért karácsony után most újra „angyalok” jelentkezését várják.
Segíteni többféleképpen lehet, az első lépés egy ŰRLAP kitöltése. Ezt követően e-mailben tájékoztatják a jelentkezőket a pontos részletekről.
Amennyiben anyagilag szeretné valaki támogatni a szolgálatokat, az alábbi számlaszámon fogadják az adományokat:

ZICHY GYULA ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18313390-1-02

Bankszámlaszám: 50800104-11069784-00000000

Közlemény: „szegények angyalai”

A Sant’Egidio közösség felhívása végén segít abban, mit tegyünk, ha lakóhelyünkön saját magunk szeretnénk eljuttatni adományokat a rászorulóknak. Készíthetünk otthon egységcsomagokat, ami tartalmazhat a lehetőségeink függvényében szendvicset, dobozos májkrémet vagy olajos halat, kanalat, szeletelt kenyeret, gyümölcslevet, csokoládét vagy müzliszeletet, eldobható arcmaszkot és kézfertőtlenítő folyadékot vagy kendőt. Amikor bevásárolni indulunk, az összeállított csomagot odaadhatjuk azoknak a szegényeknek, akikkel útközben találkozunk, vagy elhelyezhetjük kihelyezett ételtárolókba (Diósdon a „kis Spar” mellett van ilyen). Fontos, hogy az egységcsomagok otthon készüljenek, szájmaszkban és kesztyűben készítsük el ezeket.

midio.hu

Forrás: Sant’Egidio Közösség

Címkék: #midióNóri, Jótékonyság, Koronavírus, Rászorulók, Sant’ Egidio Közösség, Segítsünk, Szegények angyalai