Éjszakába nyúló nyilvános rendezvényre várja a gyermekeket és szüleiket a biatorbágyi Kisgombos Könyvesbolt április 26-án. A rendezvény a Madárdalos nyitánnyal, Gryllus Vilmos hangszeres, dalos, verses előadásával indul.

Ezt követően az Operába invitálják a résztvevőket, pontosabban ezen az estén az Opera jön el könyvesbotba. Kivételes lehetőség, hogy a humort sem nélkülöző, interaktív programok sorozatán a gyerekek átélhessék a Magyar Állami Operaház operaénekes és balettművész nagyköveteivel való személyes találkozás varázsát, s ezen keresztül megismerjék az opera titokzatos világát.

A rendezvényen ott lesznek a Mesék az Operából című könyvsorozat szerzői közül Fodor Veronika író és Szimonidesz Hajnalka illusztrátor, akik munkáikkal gyerekekhez és fiatalokhoz egyaránt közelebb hozzák közelebb a műfaj leghíresebb darabjait: opera-, balett- és komolyzenei műveket.

Az est repertoárjában szerepel még:
– Egy kiállítás képei – Szimonidesz Hajnalka Muszorgszkij zenéjével kísért kiállítása az operamesékhez készített illusztrációiból + alkotóműhely,
– hetvenkedés Háry János módra, s egyéb muri,
– flashmob (ez titok),
– rizsporosparóka-próba,
– színpadi kellékbemutató,
– a könyvesbolt Szárnyaló dallamok c. pályázatának eredményhirdetése,
s még számos meglepetés!

Este Fő téri bújócska, valamint a Zene és irodalom a padláson című meglepetésprogram zárja a napot.

Az öltözködéssel kapcsolatban ezt kérik a szervezők: „Tedd alkalmivá a laza, hétköznapi viseleted egy szalag kreatív használatával! Legyen belőle csokornyakkendő vagy selyemöv, hajdísz vagy nyaklánc…”

K. Z. 

Helyszín: Biatorbágy, Baross Gábor u. 3.

Időpont: április 26-a (péntek) 16.30-tól  23 óráig

További info: Kisgombos Könyvesbolt