Futóhomokos part, nagy játszóterek, vízicsúszda, sportpályák, vízibicikli, csónak, kenu, szörf, tanösvény, majd esti szórakozás a Szittyótéren. Jártatok már hazánk ötödik legnagyobb tavánál, a Dunapataj külterületén található Szelidi-tónál?

Évezredekkel ezelőtt a Duna mellékágából lefűződött morotvató, melynek vize 3-4 méter mély, szélessége 150-200 méter, s fürdőzésre kiválóan alkalmas. Bár szagtalan, de sokan gyógyvízként emlegetik, mivel a talajból nátrium-magnézium- karbonát és nátrium-jodid oldódik ki. A víz gyógyerejét ma idegrendszeri, hormonális és reumatikus panaszok enyhítésére ajánlják.

A tó déli oldalán kellemes, hosszas strandrészt építettek ki, öltözőkkel, étkezőkkel, játszóterekkel. A strand mellett, a Szittyótéren még számos étterem, kisebb vásár s zenés estek várják a látogatókat.

A tó horgászoknak is kedvez: keszeg, amúr, kárász, ponty és törpeharcsa is akadhat a horogra.

Az aktív pihenés érdekében gyalog vagy kerékpárral járható a Kékmoszat tanösvény. Kiindulópontja a Szittyótérnél található, jelzése fehér nyíl, hossza pedig kb. 2400 méter. A 12 állomásból álló ösvény megismertet a tó keletkezésével, jellegzetességeivel, vizének élőlényeivel, s a környező települések élővilágával is.

A tó közelében számos szálláslehetőség, apartman és kemping is található. A mi nyári napjaink szép élményekkel gazdagodtak a Szelidi-tónál.

Körmendiné Szelp Vera

Címkék: #midióVera, Nyaralás gyerekekkel, Szelidi-tó, Tanösvény