Vidám hangulatú közösségi futásra várnak mindenkit április 20-án, szombaton a Diósdi Földön Futók. Az önkéntes alapon szerveződött diósdi sportegyesület célja, hogy összetartó közösséget építsen Diósdon. E célból szervezik rendszeres közösségi eseményeiket, köztük a már hagyománnyá vált, a Tavaszköszöntő rendezvény alkalmából tartott futást.

A sporteseményen minden korosztályt szívesen látnak, a nevezés ingyenes. Újdonság, hogy idén külön korcsoportja lesz az ovisoknak, így a legkisebbek is biztosan dobogóra állhatnak majd. A futást követően Diósd Város Önkormányzatának népszerű rendezvénye, a Tavaszköszöntő Fesztivál gazdag programmal várja a futókat és családtagjaikat, valamint minden érdeklődőt. A rendezvény helyszíne a Felső-Kőbánya lesz.

„A futás mindenki számára ingyenes, ugyanakkor a Diósdi Családsegítő részére gyűjtést szervezünk” – tudtuk meg Vanek Balázstól, a Diósdi Földön Futók sportegyesület elnökétől. Futónkét egy-egy tartós élemiszert adományként örömmel fogadnak, a Családsegítőnek a városközpontban (a rajt helyszínén) és a Felső-Kőbányában is lesz átvételi pontja.

 

midio.hu

Képek: Diósdi Földön Futók, Diósd Város Önkormányzata

Címkék: Diósd, Diósdi Földön Futók, Közösség, Tavaszköszöntő