Legyünk különösen figyelmesek az idősekkel, a gyermekekre most ne a nagyszülők vigyázzanak – kéri Orbán Viktor. A miniszterelnök ma, 2020. március 13-án pénteken este bejelentette, hogy hétfőtől nem járhatnak iskolába a gyerekek, ún. tantermen kívüli digitális oktatás veszi kezdetét.

Ez azt jelenti, hogy a tanárok otthonról, digitális eszközökkel oktatnak majd. Akinek nincs erre lehetősége otthon, bemehet az iskolába az ottani eszközöket használni; az igazgatónak pedig be is kell mennie. Az új oktatási rend új módszertanokat igényel, ehhez jövő héttől kapnak segítséget a pedagógusok.

Orbán Viktor azt mondta, itt most nem hetekről, hanem hónapokról van szó: legalább néhány hónapra változik meg az életünk.

A teljes beszéd itt elérhető, illetve a legnagyobb hírportálok már most, néhány perccel az elhangzása után részletesen beszámoltak az elhangzott információkról, melyekről holnap és holnapután alkot rendeleteket a kormány.

A miniszterelnök beszéde végén kiemelte: a koronavírus-járvány a fiatalokat nem veszélyezteti, és az ő korosztályának is egy szokásos influenza megpróbáltatásaival kell megküzdenie. Azonban a szüleink és nagyszüleink, tehát az idős emberek komoly bajba kerülhetnek, számukra a vírus életveszélyes lehet. Ezért legyünk velük különösen figyelmesek, ne ők vigyázzanak a gyerekekre.

Vigyázzunk rájuk, vigyázzunk egymásra.

midio.hu

Fotó: Pixabay

Címkék: Iskola, Koronavírus, Nagyszülők