Ma van a fiatalok világnapja. Bese Gergő római katolikus pap, iskolalelkész, a Szólj be a papnak! blog rendszeres cikkírója szavait idézzük:

“Nincs baj a fiatalokkal, csak nem értjük a kérdéseiket, és nem tudunk rájuk hiteles válaszokat adni. Főleg azért nem, mert nem ott vagyunk, ahol ezek a kérdések elhangoznak. Teljesen más dimenzióban mozognak ők, mi viszont megmaradtunk egy másik útvonalon. De abban a pillanatban ha meglátják, hogy te mellettük vagy, akkor elkezdenek kérdéseket feltenni és mernek megnyílni. Olyan kérdéseket tesznek fel, amelyeket a saját családjuknak sem mernek megfogalmazni.

A mi gyerekeink azt hiszik, hogy hatalmas szabadságuk van, mert a liberalizmus ezt elhitette velük. De sosem volt még ennyi rab a mai társadalomban, és most nem a börtönökre gondolok, hanem olyan fogságokra, mint az alkohol, a kábítószer vagy a pornográfia. Nem tudják a fiatalok, hogy rabok, nekünk kell megmutatni, hogy ez az út a pusztulásba visz, mert annyi szenvedélyük van. Ha ezt a fiatalokkal átbeszéljük, akkor egy olyan világot mutatunk meg nekik, amit még nem láttak és nem hallottak.”

Bese Gergő atya

Forrás: 777

Fotó: Pixabay

Egy korábbi írásunk: Kamasz gyerek a családban

 

Címkék: Fiatalok, Kamaszok