Tavaly szeptemberben írtunk egy fantasztikus, világbajnok párosról, Belényi Beáról és kutyájáról, Zenről. Bea gyerekkora óta kutyákkal foglalkozik, hivatásától soha semmilyen nehézség nem térítette el. Egy időben farkasokat is nevelt, az utóbbi években pedig kutyáival ér el hatalmas sikereket többek közt romkutatásban, terelőversenyeken, terápiás segítőként. Mindezt szerényen és önzetlenül, ahogy csak igazi példaképek teszik. Két éve, honlapunk indulásakor Bea inspirálta Ez állati című rovatunkat. Most boldogan és büszkén osztjuk meg az első bejegyzést Bea tollából, szívéből: Isten éltessen sokáig, Zen! 

Bea szülinapi köszöntője Zenhez

Van egy kiskutya, aki ma 7 éves. Életem kutyája, különleges lénye bárkit lenyűgöz.

Belényi Bea Zen

A csillagokat lehozta nekem az égről, és tudom, hogy bármit megtenne értem. Súlyos beteg volt, jobban lett, megnyerte a világbajnokságot és megcsinálta a bevethetőségi vizsgát. Mert kivételes. Előtte és azóta is terápiás kutyaként is segít, ahol tud. Hatalmas szíve van, a kölykökért és a gyerekekért bármit megtenne. Megmondja előre az epilepsziás rohamot, szól ha valakinek leesik a vércukra a környezetében.

Ugyanakkor a pályán kőkemény munkakutya volt mindig is. Aki már dolgozott vele segédként, nehezen tudja elképzelni, hogy cuki is tud lenni.

Most, a születésnapján csak azt kérem, hogy lehessen sokáig velem.

Nem baj, ha nem dolgozhat többet. Csak legyen itt. Mert a betegség nem múlt el nyomtalanul, hogy mennyire, azt még nem tudjuk. Küzdünk, hátha még nem jött el az idő a nyugdíjazására. Mert ő még dolgozna. És én is szeretnék még vele dolgozni.

Meglátjuk.

Belényi Bea

midio.hu

Fotók: Belényi Bea 

 

Címkék: #midióNóri, Belényi Bea, Példakép, Terápiás kutya