„A Média a Családért Alapítvány immár a 14. alkalommal tünteti ki a családbarát témával foglalkozó újságírókat, ezzel olyan missziós tevékenységet végezve, amely szilárd állasfoglalás a család, a házasság és a gyermekvállalás mellett” Lévai Anikó nyitotta meg január 16-án a Média a Családért díj ünnepélyes átadását az Operaház hamarosan megnyíló új játszóhelyén, a kőbányai Eiffel Műhelyházban.

Olyan világban élünk, ahol nem szeretjük az összetett, komplikált dolgokat, amikért meg kell küzdenünk. Ami elromlik, azt nem akarjuk megjavítani, inkább kidobjuk. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a család egy leáldozóban lévő műfaj, egy »old school« modell, és helyettesíthető mással. Pedig a családra még nem találtak fel applikációt, mert a családot nem lehet helyettesíteni semmivel, a családra nem írható algoritmus, annyiféle, ahányfélék mi vagyunk, egyedi, akárcsak az ujjlenyomatunk” – így folytatódott Lévai Anikó beszéde, azokhoz az újságírókhoz, akiket a Média a Családért Alapítvány szakmai zsűrije a tavalyi év folyamán hónapról hónapra érdemesnek talált jelölni a díjra.

A Média a Családért díj a valódi családok történeteit ismeri el, ünnepelve azt, ami mindennapjaink legnagyobb nehézsége és legfontosabb kincse, jövőt adó háttere és előtere egyaránt” – foglalta össze a díj szellemiségét dr. Aczél Petra, a Média a Családért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Corvinus Egyetem egyetemi tanára. Csak az reszel neked almát, aki igazán szeret” Zirig Árpád írása a Magyar Konyha Magazinban jelent meg. Az újságíró-szerkesztő ezzel a lélekhez szóló írással kiérdemelte a fődíjat.

A magyarországi, valamint a külhoni Média a Családért díj mellett gazdára talált két közönségdíj és az EMMI különdíja is. B. Vida Júlia a Ma7 oldalán megjelent Hanna és Kincső az első pillanattól a családunkhoz tartozik című írásáért; Benkő Andrea, a Kossuth Rádió szerkesztője a Családok, történetek című sorozatban elhangzott, örökbefogadásról szóló műsoráért; Zubor Rozália, a „Fel is kell őket ám nevelni! – állították meg az utcán az 5 gyermekes Vivient, aki pedig még egy hatodikra is igent mondana című, Famiily.hu-n megjelent cikkéért; Péter Beáta az Ádám családról írt, Naponta megélni a népi kultúrát című, a liget.ro oldalon megjelent írásáért kapott elismerést.

Beneda Attila, az Emmi családpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint a média fontos szerepe, hogy értéket közvetítsen és – mint a díjakra jelöltek alkotásai is mutatják – értékeket hozzon létre.

Büszkék vagyunk rá, hogy a tavalyi évben oldalunk a 2018 szeptemberében indult MiDió két írására is felhívta a figyelmet a Média a Családért Alapítvány: a Pezsgő és gyertya – Búcsú egy kedves szomszédtól és a Volt egy lány is című írásaink érdemelték ki ezt a megtiszteltetést.

midio.hu

Források: Média a Családért Alapítvány, Képmás Magazin, Magyar Konyha Online

Fotók forrása: Média a Családért Alapítvány FB-oldala

A tavalyi díjátadóról itt írtunk: A Média a Családért-díj nyertesei 2018-ban 

Címkék: Család, Média a családért díj