Sorozatunkban a Diósdi Krónika 10 évvel korábbi számaiból idézünk egy-egy aktuális írást. Az alábbi a 2008-as év diósdi kitüntetettjeit mutatja be.

Szeptember 22-én délután kitüntetések átadásával, majd a helyi képzőművészek kiállításának megnyitásával folytatódott az idei Szent Gellért Napok rendezvénysorozat.

A Diósd Községért Díj idei kitüntetettjei: Kiss Beatrix karnagy, zenetanár (eredményes munkássága elismeréséül); Kapuvári Lászlóné óvónő (kiemelkedő pedagógiai munkájáért); Madarász Arnold tanár, települési képviselő, civil szervezeti vezető (közösségépítő munkájáért); Weigl Lajosné, Diósd volt postamestere (életútja elismeréseként, posztumusz). (A díjat a kitüntetett férje, a 102. életévében járó Weigl Lajos vette át.)

A Diósd Sportolója díjat Kulcsár Krisztián világbajnok vívó vehette át.

A kitüntetési ünnepségen az ÁMK diákjai, illetve a diósdi óvodások adtak műsort. A díjátadás után a kisteremben Kozák Attila megnyitotta a diósdi képzőművészek immár hagyományos kiállítását. Az idén Tőke Edit, Németh Zoltán, Sipos Ferenc, Orosz Viktória és Kozák Attila hozta el munkáit a kiállításra.

(Diósdi Krónika, 2008. október)

Kiemelt képünkön: Diósdi képzőművészek és Kőhidi Tamás képviselő egy Szent Gellért-heti kiállítás alkalmával a közösségi házban

Címkék: Kitüntetés