Az elmúlt hétvégén országszerte fellobbant az adventi koszorúkon az első gyertya lángja, így a székesfehérvári Vörösmarty Színházban is, ahol az egy évvel ezelőtt megalakult Magyar Honvédség Parancsnoksága rendezett adventi gálaestet.

A honvédség elmúlt esztendejéről formabontó módon a Vörösmarty Színház két színésze beszélt komoly mondanivalóval, de humorral, miközben a közönség egy videó-összeállítás segítségével követhette az elmondottakat. Ezt követően a honvédség vezetői mondtak köszönetet mindazoknak, akik támogatták a honvédelem ügyét, a hadsereg feladatainak végrehajtását, áldott, szeretetteljes ünnepet kívánva mindnyájuknak.

Az első adventi hétvégén a székesfehérvári Püspöki Palota kertje is megnyílt a látogatók előtt

Az est további részében a zenéé volt a főszerep. Az MH Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar Ruff Tamás őrnagy, karmester vezényletével változatos műsorral örvendeztette meg a gála résztvevőit: felcsendült többek között Queen-sláger, Ennio Morricone-filmzene, Bach-kantáta, illetve az István, a király több részlete is.

A katonazenekar minden műfajban kiválóan teljesített

A fellépő művészek – köztük Varga Miklós és gyermekei, Vivien és Szabolcs, valamint Szomor György – az előadott dalokkal, valamint versrészletekkel emlékezetes pillanatokat szereztek a közönségnek.

A gálaesten fellépő művészek

A műsor keretében Spányi Antal megyés püspök (aki éppen az elmúlt vasárnapon misézett Diósdon), Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök és Berta Tibor ezredes, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat, Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke szentelték és áldották meg a Magyar Honvédség adventi koszorúját, meggyújtva az első gyertyát. Emlékeztettek: a mindennapok sűrű teendői közepette se feledkezzünk meg arról, hogy a Karácsony esszenciája a Jézus Krisztussal történő lelki találkozás.

K. G. – K. Z.

Borítókép: Spányi Antal megyés püspök meggyújtja az első adventi gyertyát

Fotók: Ruzsa István (honvedelem.hu), Kiss Zoltán

Címkék: Advent, Karácsony