Úgy két éve lehetett, hogy először találkoztunk egy gyerekprogramon. Rögtön feltűnt a kedvesség, szépség és nyugalom, ami anyaként áradt belőle. Az ezek mellé társuló csendesség okára később jöttem rá: anyanyelve nem a magyar, még picit bátortalanul szólal meg új helyen.

Később azt is megtudtam, mennyire színes és kreatív: szenvedélyesen köt és horgol, mezítlábas parkot épít, régi bútorokat újít fel.

Egy takaró a kislányának: „Meleg, lágy és színes. Marina imádja, én is!”

Saját mezítlábas park – akár ILDI (Ilyen Lehetne Diósdon Is) rovatunkban is szerepelhetne

Ilyen volt, ilyen lett – ez is Okszana műve!

Férjével 2015 óta élnek Diósdon, azóta két lányuk született. Marina (apukájának Pocok) három-, Dária (apukájának Tücsök) féléves múlt, Okszana otthon van velük, és ezen nem is szeretne változtatni egy jó darabig. Hobbija a kötés, a horgolás és a varrás, de szívesen gitározik és kirándulni is szeret.

Az egyik hobbi

Gyerekszemmel a világ címmel indított sorozatunk ihletője, fotóin keresztül olyan helyeket, programokat mutatunk be, ahová bátran elindulhatunk kisgyerekekkel is.

Gyerekszemmel a világ – Okszana sorozatának első része a MiniPoliszról szólt

Emlékszem egy gyönyörű pillanatra, amit meg is örökíthettem és felkerült a honlapra. A Kápolnakertben találkoztunk, Okszana a néhány napos Dáriát szoptatta épp.

Gyermekét szoptató anya – Egy elkapott pillanat Diósd központjában

Nagyon örülök, hogy a képnek lett folytatása és Okszana itt van köztünk, a MiDión.

Sz. K. N. 

A szerző cikkei: