Viki rajzait nézegetve azt éreztem, hogy a személyiségéből áradó szépség és harmónia tükröződik bennük, ezért kértem meg, rajzoljon nekünk. A honlappal is értéket szeretnénk közvetíteni, fontos, hogy a külső megjelenés is ezt mutassa. Vikinek a rajzhoz néhány támpontot adtam csak, kértem, hogy szerepeljenek Diósd főbb értékei (templom, kápolna, Kőbánya), iskola és óvoda, legyen a rajzon család (babakocsit toló anyukával, hordozós apukával), dió (a név miatt) és barack (a hagyományok miatt – Diósd régen híres őszibaracktermő hely volt). Viki aztán ehhez még sokkal többet tett hozzá.

„Képzeld, a rajzzal, újsággal álmodtam. Tanulmányoztam tegnap Diósd történelmét és beleszerettem. Találtam egy írást, ahol a 19. században alakult diósdi Olvasó Egyletről írtak. Szerinted egy apró, jelzés értékű könyvet rajzoljak a képre, erre megemlékezve?”

A rajz elkészült, most már otthonunkat és a honlapot is díszíti.

Stanzel Viktória MiDió-grafikája

Amikor megjegyeztem, hogy színeiben milyen sok az arany, Viki válasza ez volt:

„Igen, mert ez egy aranyos város.”

Amikor megkérdeztem, hogy a rajz milyen szerepet tölt be az életében az alábbiakat tudtam meg.

„Nekem a rajz olyan, mint egy (csendes) belső tó tükre. Letérdelve, egy-egy pillantásra szemlélhetem magam és a visszatükröződő tájat (valóságot). Egy csendes, mégis vidám kirándulás, ahol a tóhoz vezető út is meglepő kalandok sora.”

Viki négygyermekes édesanya, családjával két éve élnek Diósdon.

Szendéné Kiss Nóra

A szerző cikkei: