Polgári disputa címmel invitálja kötetlen beszélgetésre a diósdiakat Bogó László polgármester október 29-én (hétfőn) 18 órára a Kék Géza Közösségi Házba. A város honlapján közzétett meghívó szerint a kétórásra tervezett találkozó során a szűkebb környezetünket, az itt élőket és a helyi közösségeket érintő aktualitás kérdések kerülnek szóba.

“Bízom abban, hogy a parttalan panaszkodás helyét a pontos megfogalmazás és a – kölcsönös, megérteni akaráson alapuló – párbeszéd veszi át, s a közös gondolkodással kialakított megoldások Diósd előnyére válnak, így egyre jobb lesz itt élni” – mondta el Bogó László az októberi Diósdhéjban újság hasábjain.

Diósd polgármestere az idei október 6-i megemlékezésen

A fenti gondolattal a MiDió (midio.hu) szerkesztősége is teljes mértékben egyetért és – ahogy eddig is – a várossal kapcsolatos jobbító ötleteket, javaslatokat továbbra is közkinccsé tesszük. Emellett örömmel beszámolunk minden kezdeményezésről, ami a közösség javát szolgálja, helyben vagy akár nagyobb távlatokban. Így hírt adtunk például egy épp aktuális gyűjtésről, mellyel egy rászoruló dióskáli családért fogtak össze diósdi emberek; a közelmúltban jelent meg cikkünk a példaértékű szülői összefogással felújított diósdi iskolaudvarról és megosztottuk a Levegő Munkacsoport kérését a szabadtéri égetésekkel kapcsolatban. A három kiragadott példán túl még számos cikkünk foglalkozik Diósddal és a közösséggel, hiszen maga a honlap is azért jött létre, hogy értéket közvetítsen és teremtsen szűkebb és tágabb környezetünkben. A cél pedig, mint azt az iskolaudvar felújításáról szóló cikkünk végén írtuk: “Hogy jó legyen, egyre jobb legyen itt élni”.

midio.hu

Kiemelt képünkön: A felújítás alatt álló közösségi ház (Fotónk 2018 szeptemberében készült.)

 

Címkék: Diósd