A Magyar Vöröskereszt 1921-óta a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt működésével is gazdagítja a mindennapok – korosztályra is fókuszáló – segítségnyújtását. A szervezet BOBI, vagyis Bázisóvoda és Bázisiskola programjához 2010 óta közel 70 óvoda csatlakozott. Ezek egyike a szigetszentmiklósi Napsugár Óvoda, mely vöröskeresztes bázisintézményként kiemelkedő, példamutató munkájáért egy óriási plüsskutyust kapott ajándékba, mely stílszerűen a Bobi nevet kapta.

Hogy mivel érdemelte ki a szigetszentmiklósi óvoda közössége az elismerést? Számtalan ünnepségen, rendezvényen mutattak be műsort az ovisok; több programon véradásra is volt lehetőség, így több mint 100 „vércsepphőst” toborozva támogatták az önzetlen segítségnyújtás ügyét.

A Szamóca csoport táncos bemutatóval örvendeztette meg a védőnők által rendezett, a szoptatás világnapja alkalmából rendezett programot. Saját szervezésű egészséghetet tartottak, melyen a gyümölcsök és zöldségek megismerésétől kezdve a lelki egészségig számos témáról volt szó. Míg az ovisok Miki medve bibijeinek ellátását tanulták, az óvónők a munkahelyi elsősegélynyújtással kapcsolataikat frissítették fel.

Az óvoda helyet biztosított az Emberi Erőforrások Minisztériuma által működtetett Pest Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház esélyóráinak, de adventi jótékonysági vásárt is tartottak az intézményben. Egyik legkiemelkedőbb, innovatív kezdeményezésük a jótékonysági hajvágás volt: óvodás és iskoláskorú gyermekek ingyenes hajvágásával enyhítették a családok hétköznapi terheit a tanévkezdés időszakában.

midio.hu

Forrás (szöveg és kép): Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete