Fotó-és videópályázatot hirdetett a Honvédelmi Minisztérium, melynek célja a 175 éves Magyar Honvédség méltó megünneplése, a katonai hivatás presztízsének és társadalmi láthatóságának növelése.

A pályázatra olyan fotókat és videókat várnak, amelyek kreatívan idézik meg a magyar hadtörténet és Magyar Honvédség elmúlt 175 évéhez köthető helyszíneket, az épített vagy tárgyi örökség darabjait, az egykori és mai helyőrségek katonai múltját, illetve a honvédség/katonaság jelenlétét a család múltjában, jelenében.

A pályázaton 18. életévüket betöltött civilek, valamint a Honvédelmi Minisztérium, illetve a Magyar Honvédség különböző állománykategóriáiban szolgáló katonák és a szervezettel egyéb jogviszonyban állók vehetnek részt. A pályázaton új, kiállításon és korábbi pályázaton még nem szerepelt alkotással lehet részt venni.

A pályamunkák beérkezésének határideje 2024. január 9., a zsűrizés január 16-ig történik meg,  a díjátadás március 15-éhez kapcsolódóan lesz.  A pályázat díjazása: kiállítási lehetőség honvédségi, valamint civil intézményeknél, szervezeteknél, részvételi lehetőség egy kétnapos, fotós/videós workshopon, neves szakemberek közreműködésével.

A részletes pályázati kiírás itt olvasható.

midio.hu

Forrás: honvedelem.hu

 

Címkék: 175 éves Honvédség, fotó- és videópályázat, Honvédeélmi Minisztérium