Szeptember 8–10. között rendezi meg Diósd Város Önkormányzata és a Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár a Szent Gellért Napokat, melynek programjaira szeretettel hívják és várják a helyieket és a városunkba látogatókat.

A háromnapos rendezvény első napján (péntekeken) adják át a Virágos Diósdért Díjat a legszebb kiskertek tulajdonosainak, megemlékeznek Diósd és lengyel partnertelepülése kapcsolatának 10 éves évfordulójáról, és ünnepélyes keretek között csapra verik az újbort tartalmazó boroshordót.

Szombaton és vasárnap a zenéé és a szórakozásé lesz a főszerep: szombaton mutatja be műsorát a Diósdi Német Nemzetiségi Önkormányzat, míg vasárnap a diósdi óvodások és iskolások lépnek színpadra.

A három nap során számos helyi, térségi és országosan ismert, népszerű zenekar lép a közönség elé, így a Szomori Fiúk, a Duna Trió, a The Biebers, a Hooligans, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, Dósa Attila harmonikás, valamint a Piramis együttes.

A Szent István térre kilátogatókat számos kísérő program várja, így kirakodóvásár, játszóház, ugrálóvár, arcfestés, lufihajtogatás.

Madarász Arnold, a Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója a midio.hu kérdésére elmondta: a mostani zenés hétvégét követően szeptember 18-án kezdődik a Szent Gellért Művészeti Hét, mely során átadják a helyi díjakat, valamint több zenei programra kerül sor a Kék Géza Közösségi Házban. Fellépnek a helyi zeneiskola tanárai és növendékei, valamint számos neves művészt látunk vendégül.

Molnár Terézia, a Szent Gellért-templom sekrestyése tájékoztatása szerint a templomban több program – köztük kórushangverseny – is lesz Szent Gellért ünnepnapjához kötődően, melyet a szeptember 24-i ünnepi szentmise zár.

K. Z.

midio.hu

Címlapfotó: dr. Varga Dániel felvétele a 2022-es rendezvényen készült.

Címkék: 2023, Diósd, Szent Gellért Napok