A Sant’Egidio (Szent Egyed) Közösség minden évben december 25-én Budapesten, Pécsen, Monoron és Győrben karácsonyi ebédet szervez hajléktalanok, rászorulók, intézetben élő idősek, szegény gyerekek és családjaik részére. A finom ünnepi ebéd mellett ajándékokkal is meglepik szegény barátaikat. Aki nem tud eljönni az ebédre, annak személyesen viszik el az ajándékot az utcára, az intézetekbe, otthonaikba. 

A közösség jótékony programjához bárki csatlakozhat, és így karácsonyi angyala lehet egy szegény embernek. Ehhez csak egy rövid űrlapot kell kitölteni (az űrlap ide kattintva elérhető), ezt követően e-mailben kapunk értesítést, hogy személy szerint kit lephetünk meg idén karácsonykor. Az ajándék vásárláshoz vagy készítéshez pedig tippeket is kapunk, hiszen a közösség tagjai minden ajándékozottat személyesen ismernek, látogatnak.

Az ajándékozáson kívül a közösség által szervezett ünnepi ebédhez is hozzájárulhatunk, akár személyesen is segíthetünk a vendéglátásban.

A Sant’Egidio Közösségről egy film is készült:

Az önkéntes segítők jelentkezését e-mailben (santegidio.budapest@gmail.com) vagy telefonon (+36302150521) várják a közösség tagjai.

További információk a közösség honlapján, ide kattintva érhetők el.

MiDió.hu

Borítókép: Sant’Egidio Közösség

Címkék: Jótékonyság, Karácsony, Sant’Egidio közösség