Augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket vehettek át a művészeti élet legjobbjai az emberi erőforrások miniszterétől. A magyar könnyűzene területén végzett kiemelkedő előadóművészi tevékenységért Máté Péter-díjat kapott az Ismerős Arcok együttes, melynek egyik tagja, Práder Vilmos gitáros, énekes, dalszerző Diósdon él.

Az együttes tagjai a kitüntetési ünnepségen (balról a 2. Práder Vilmos)

 

A Máté Péter-díj plakettje

Az együttes – melynem tagjai: Galambos Nándor basszusgitáros, Kovacsik Tamás dobos, ütőhangszeres, Leczó Szilveszter billentyűs, Nyerges Attila énekes, szövegíró, Práder Vili gitáros, énekes, dalszerző, Tánczos István szaxofonos, énekes – Facebook-oldalán így kommentálja az elismerést: „20 kemény, de mégis örömteli év van mögöttünk. Ezalatt megjártunk magasságokat, mélységeket, voltak remények, csalódások, viták és tragédiák. De voltak örömök és sok közös nevetés is. És rengeteg emelkedett pillanat. Istennek hála, ma már az Ismerős Arcok név fogalom, és több tízezren vagytok mellettünk! Köszönet mindenkinek ezért a csodálatos és felejthetetlen 20 évért! (…) Mindez nagyon nagy megtiszteltetés és öröm a számunkra!”

A tervek szerint az Ismerős Arcok koncertet ad az idei Szent Gellért Hét – Diósdi búcsú rendezvény (szeptember 11–13.) során.

midio.hu

Fotók: az együttes Facebook-oldala

 

Címkék: Bráder Vilmos, Diósd, Ismerős Arcok, Máté Péter-díj