A Diósdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Diósdi Sváb Napok címmel háromnapos rendezvényt tart augusztus 6–7–8-án. A hagyományteremtő szándékkal szervezett programsorozatra az önkormányzat szeretettel hívja és várja az érdeklődőket.

 Program:

Augusztus 6., péntek

„Sváb mulatság” a Gárdonyi-kertben (a volt kisóvoda udvarán)

17:00-től 21:00 óráig fergeteges sváb táncos mulatság, sült kolbász és sör fogyasztása mellett. A zenét a Tom Trio sváb zenekar biztosítja

Augusztus 7., szombat

Az „Emlékezzünk a diósdi barackra!” című program helyszíne a Kápolnakert és a közösségi ház. 16:00-tól 19:00 óráig kiállítás a diósdi barackról, a gyermekeknek barackos játék és vetélkedő a diósdi Német Hagyományőrző Egyesület szervezésében. Lesz még baracklekvár-kóstoló, valamint a résztvevők meghallgathatják a Törökbálinti Sváb Kórus műsorát.

 

Augusztus 8., vasárnap

„Kóstoljunk sváb ízeket és közben nézzünk filmeket!”. Gasztronómia és kultúra 16:00-tól 20:00 óráig a közösségi házban. Sütiverseny, a legjobb sütemény készítőjét díjazzák. A jó hangulat mellé filmes ízelítőt kaphatnak a résztvevők a régi diósdi sváb „falu” történetéből, majd ezt követően mindenkit várnak egy kis kora esti mozizásra.

A film címe: Együttélés (90 perces magyar film).

midio.hu

Címlapkép: Facebook

Címkék: barackkiállítás, Diósdi Sváb Napok, sváb hagyományok őrzése