A mai nappal kezdetét vette az Európai Mobilitási Hét, amelyhez idén Diósd is csatlakozott. Egy hét, amelyet az autómentes közlekedésnek és az egészséges életmódnak szentelhetünk. Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap mottója a „Sétálj velünk!”. A szemléletformálással a biztonságos gyalogos- és kerékpáros közlekedésre, a tisztább, fenntarthatóbb városi közlekedésre hívják fel a figyelmet. Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap rendezvényen a különböző közlekedési módok igénybevételét, a közlekedési multimodalitás jelentőségét kívánják a lakosság körében népszerűsíteni a szükségtelen autózással szemben.

A diósdi programok a következők:

Szeptember 16–22. között: Közösségi futás

Távok: 700 m, 1,5 km, 5 km, 10 km

A távok teljesítése több módon lehetséges:

– Közös futás a Diósdi Földön Futók tagjaival szeptember 16-án (csütörtökön), szeptember 19-én (vasárnap) és szeptember 21-én (kedden) 18 órai indulással a Alsó-Kőbányától.

– Egyénileg, tetszőleges időpontban szeptember 16–22. között

– Az iskolai tornaórák keretében

Minden teljesítő ajándék karkötőt kap, amennyiben bemutatja a Alsó-Kőbányában található szelfipontnál készült fotóját. A karkötő a Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtárban vehető át.

2021.09.18-án, szombaton: Alakreform torna 

A program keretében Rubint Réka fitneszedzővel tornázhatnak együtt a résztvevők a Nagyiskola tornacsarnokában.

2021.09.22 (szerda): Bringás, gyalogos reggeli

A Diósdiak Diósdért Egyesület csapata is kapcsolódik az Európai Mobilitási Hét programjához. Az Autómentes Napon az iskolákhoz gyalog, futva, rollerrel esetleg apu vagy anyu nyakában, de főként bringával érkezőket ajándékreggeli-csomag várja majd az iskolák előtti átvevőpontoknál.

Fotópályázat:

A szervezők kérik az autóval közlekedőket, hogy a hét folyamán a szokásosnál nagyobb türelemmel készüljenek a gyalog, kerékpárral, rollerrel közlekedő gyerekek miatt; amennyiben munkába sietnek, induljanak korábban, legyenek különösen figyelmesek az utakon.

midio.hu

Borítókép: Csősz Katalin

Címkék: Autómentes nap, Diósd, Európai Mobilitási Hét