Az európai parlamenti választásokhoz kapcsolódó lakossági fórumra hívja az érdeklődőket május 14-én 18 órára a Kék Géza Közösségi Házba a Fidesz diósdi szervezete. A „Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani!” címmel meghirdetett rendezvény vendége Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője.

Május 26-án kerül sor az európai parlamenti választásokra az Európai Unió tagállamaiban. A magyar választópolgárok immár negyedik alkalommal választhatnak európai parlamenti képviselőket; Magyarország 21 politikust delegálhat az Európai Parlamentbe.

Összesen kilenc listát vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a május 26-i európai parlamenti (EP-) választásra, ennyi lista szerepel majd a szavazólapon. A listák sorrendje szavazólapon: 1. MSZP–Párbeszéd, 2. Magyar Kétfarkú Kutya Párt, 3. Jobbik Magyarországért Mozgalom, 4. Fidesz–KDNP, 5. Momentum Mozgalom, 6. Demokratikus Koalíció, 7. Mi Hazánk Mozgalom, 8. Magyar Munkáspárt, 9. Lehet Más a Politika.

A szavazólapon szerepel majd a jelölőszervezet (több esetén jelölőszervezetek) neve, emblémája és az első öt jelölt neve.

K. Z. 

Forrás: diosdifidesz.hu, mti

Címkék: #midióZoltán, Diósd, lakossági fórum