A Diósdi Német Nemzetiségi Önkormányzat augusztus 6–7-én (szombat–vasárnap) rendezi meg az immár hagyományos Diósdi Sváb Napok elnevezésű programsorozatot.

A kétnapos rendezvény augusztus 06-án szombaton 16.40-kor Oderszky László DNNÖ-elnök köszöntőjével indul a Gárdonyi-kertben. 17 órától a Gaudi Baum Kapelle biztosítja a jó hangulathoz a sváb zenét. A muzsikaszó mellett jókedv, tánc, sör, virsli, szódavíz és üdítő várja az érdeklődőket egészen 22 óráig.

A vasárnapi program 16 órakor kezdődik a Kék Géza Művelődési Házban. A köszöntőt követően a méltán híres diósdi barack jegyében rendeznek a gyerekek részére játékos vetélkedőt és kvízjátékot a Kápolnakertben. A délután során lesz barackkóstoló, ezzel egy időben kiállítás tekinthető meg a baracktermesztés diósdi hagyományairól. Az idén is lesz lehetőség megkóstolni a hagyományos házi süteményeket és az ízletes baracklekvárt.

Ismét lesznek gyermekprogramok

17.30-tól a Figura színház mutatja be A brémai muzsikusok című kétnyelvű zenés gyerekműsorát. 19 órától Szamák György tart előadást Diósd történetéről, majd kötetlen beszélgetésre hívja a helytörténeti kutató a résztvevőket, melyen településünk múltja, jelene és jövője lesz a téma.

Szamák György tart előadást Diósd múltjáról

A vasárnapi program 21 óráig tart.

A Diósdi Német Nemzetiségi Önkormányzat szeretettel hívja és várja az érdeklődőket a kétnapos rendezvényre!

midio.hu

Illusztrációk: archív fotók, Facebook

Címkék: Diósdi Sváb Napok, Gárdonyi-kert, Kápolnakert, vetélkedők