Lezárult 19 nagy teljesítményű diagnosztikai és terápiás gép közbeszerzési eljárása – jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós elmondta, az Egészséges Budapest Program (EBP) újabb szakaszában beszerzett eszközökkel a közép-magyarországi régió diagnosztikai vizsgálati kapacitása tíz százalékkal nő.

A mostani beszerzés keretében miniszter beszámolója négy CT-t, három MR-t, négy érfestő készüléket (DSA), öt korszerű digitális röntgenrendszert, egy digitális mammográfot, egy digitális képmenedzsment rendszert (PACS) és egy lineáris gyorsítót telepítenek különböző kórházakba a következő hónapokban. Így az új berendezésekkel együtt a fővárosban és Pest megyében 44 CT- és 30 MR-készülékkel végezhetők majd a vizsgálatok.

CT-berendezést kap a Szent Imre Kórház, az országos kardiológiai intézet, a törökbálinti tüdőgyógyintézet és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház. MR-készüléket üzemelhet be a Szent Margit Kórház, a Szent János Kórház és a Szent Imre Kórház. A lineáris gyorsító az Uzsoki utcai Kórházba kerül, míg a PACS-rendszert a kardiológiai intézet használhatja.

Forrás: mti

Kiemelt kép: pestpilis.hu

Címkék: Törökbálint