Városunkban a névjegyzékben szereplő választópolgárok (8060 fő) 56,48%-a (4552 fő) élt szavazati jogával október 13-án. Összesen 56 érvénytelen, lebélyegzett szavazólapot jegyzőkönyveztek. A voksolást követő nap megkerestük a választáson szoros küzdelmet vívó polgármesterjelölteket (Albitz Gábor 21, Bogó László 133 szavazattal maradt le a győztes Spéth Gézától – a negyedik jelölt, Novákovics Ferenc 3, 94%-ot ért el, 177 szavazatot kapott), és arra kértük őket: osszák meg az eredménnyel kapcsolatos első gondolataikat a midio.hu olvasóival.

Spéth Géza, Diósd öt évre megválasztott polgármestere szerint nehéz és időnként nem túl „elegáns” kampányon vagyunk túl. Köszöni az őt támogató csapat kiváló munkáját, melynek nagy szerepe volt az elért sikerben. Úgyszintén köszöni a diósdi választóknak, hogy bizalmat szavaztak neki. Mától igyekszik belevetni magát a munkába, nem visszafelé mutogatva, hanem előretekintve, a település javát szolgálva.

Albitz Gábor polgármesterjelölt, kompenzációs listán a testületbe jutott települési képviselő elmondta: A választási eredményeket 14-én este értékeli a Fidesz–KDNP-pártszövetség és azt követően hozza meg a szükséges döntéseket. A következő napokban a megválasztott polgármesternél, Spéth Gézánál pattog a labda, hiszen számos aktuális kérdés eldöntése érdekében – bizottságok kialakítása, bizottsági helyek elosztása stb. – le kell ülni a testületet alkotó párttal, csoportokkal. Amit már most ki tud jelenteni: konstruktív szerepvállalásra készül az ötfős Fidesz–KDNP-frakció. Minden olyan kérdést támogatni szándékoznak, amely Diósd fejlődését szolgálja.

Bogó László – az előző ciklus polgármestere, polgármesterjelölt, aki szintén kompenzációs listán került be képviselőként a képviselő-testületbe – jelezte: jómaga gratulál a megválasztott polgármesternek, eredményes munkát kíván neki és az új testületnek. Egyesületük a későbbiekben tekinti át és elemzi az elmúlt időszak eseményeit. A választók döntöttek, az eredményt elfogadják. Ugyanakkor jelezte: a választási kampány Diósdon eddig nem tapasztalt mélységbe jutott el; személyével kapcsolatban is számos valótlanság látott napvilágot, ami befolyásolhatta a választópolgárokat döntésük meghozatalában. Bogó László megerősítette: mint eddig, ezután is kész teljes erejével dolgozni Diósd város, az itt élők javára.

K. Z.

Borítókép: Facebook/Nagy Benedek

Címkék: Diósd, választás