November 10-én 12 órakor vesznek végső búcsút családtagjai, barátai és tisztelői a diósdi temetőben az életének 80. évében elhunyt Podráczky József operaénekestől, a Magyar Állami Operaház nyugalmazott tagjától.

A Diósdon élő művész számos alkalommal fellépett településünkön. Huszonnégy éve, 1999. szeptember 22-én alakult meg a Diósdi Társaskör Egyesület. A zenei szál megerősödésében meghatározó szerepe volt a Diósdra kiköltözött Podráczky családnak, Podráczky József operaénekesnek, az Állami Operaház tagjának és feleségének, Podráczkyné Szöllősi Máriának, aki később a Társaskör elnöke, majd tiszteletbeli elnöke lett. Az egyesület a diósdi önkormányzat folyamatos támogatásával zenei programok tucatjait valósította meg: Házimuzsika, Mesélő muzsika a gyerekeknek, kakaókoncertek, hangszerbemutatók, a későbbi zeneiskola elődjeként, Kicsinyek kórusa szombat délelőttönként.

Emlékezetes volt a Bresztovszky Ernő-emlékdíjas művész 2015 májusában, pályafutásának 45. évfordulója alkalmából adott koncertje a Polgármesteri Hivatal Dísztermében, melyen Franz Schubert dalait szólaltatta meg.

midio.hu

Fotó: dr. Varga Dániel felvételei

Címkék: Diósd, Podráczky József, Társaskör, végső búcsú