Az Országos Vérellátó Szolgálat Facebook-oldalán egy rendkívül különleges véradásról szóló hír jelent meg. Dr. Isaszegi János ny. vezérőrnagy, a Zrínyi Kiadó vezetője a 200. véradásán járt náluk, ráadásul a születésnapján.

A tábornok 134 teljes véradáson és 66 trombocita aferezisen nyújtotta segítő karját, hogy segítsen beteg embertársainkon. A közlemény tudatja azt is, hogy eljött búcsú ideje is, hiszen – a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint  – a nyugállományú katonának a 70. életéve betöltésével ez volt utolsó véradása. A ny. vezérőrnagynak még ennél is több véradása lenne, ha missziós szolgálatai miatt nem hagyott volna ki néhány évet.

A véradás nagyon fontos szerepet játszik az Isaszegi családban: édesapja is rendszeres véradó volt, de öccse és a fiatalabbik lánya is továbbviszik ezt a szép hagyományt. A 70. születésnapját ünneplő tábornok mottója: ,,Nekem van, másoknak meg szüksége van rá!”

A poszt végén az Országos Vérellátó Szolgálat megköszöni Isaszegi Jánosnak a sokévi önzetlenségét, és boldog születésnapot, valamint további jó egészséget kíván neki.

(Dr. Isaszegi Jánost korábban a midio.hu-n is bemutattuk.)

K. Z.

midio.hu

Címkék: 200. véradás, dr. Isaszegi János ny. vezérórnagy