Korábban már írtunk arról, mennyire hiányzik Diósdról egy pékség. „Kár, hogy nem lehet itt jó brótot kapni… Olyan igazi, békebeli pékárut…” – ezzel a mondattal kezdtük tavaly decemberben a cikkünket (mely ide kattintva olvasható), a zárómondat pedig a következő volt: „S hogy ki az a vállalkozó, aki felfigyel a diósdi kisgyermekes anyukákra, a diósdi családokra és az igényeikre? Már nagyon kíváncsian várjuk!” Boldogan jelentjük, megvan a vállalkozó, és hamarosan nyílik a pékség! Éljen!

 

Tichy Róbert nemrég a Facebookon jelentkezett a pékség ötletével és kérte a diósdiak segítségét a megfelelő helyszín megtalálásában. Hamarosan eredménye is lett a felhívásának, megtalálták a tervezett pékség–kávézó–reggelizőnek való kiadó helyiséget.

„Nagyon jólesett a mérhetetlen nagy lelkesedés és támogatás, amit idáig kaptunk tőletek! Sokan kérdeztétek, hol lesz a pékségünk, mikor nyitunk, milyen termékek lesznek és honnan szerezzük be azokat” – Robi másodszorra már konkrétumokkal jelentkezett a diósdiakból álló FB-csoportban.

A Diósdi Kiskifli pékség a Kossuth Lajos–Eötvös József utca sarkán várja hamarosan a betérőket, a nyitást szeptember végére tervezi a vállalkozó házaspár, Robi és Villő. A prémium minőségű pékárukat Wolf András neve fémjelzi, tőle hozzák minden hajnalban a frissen sütött kenyeret és péksüteményt. Névadó kiskiflijüket folyamatosan helyben sütik majd, így az mindig melegen vár a vásárlókra.

Itt nyílik a Diósdi Kiskifli: augusztus végén megkezdődnek az átalakítási munkálatok

„Nagyon fontos számunkra a környezettudatosság, próbálunk minden műanyagot száműzni vagy PLA-ra cserélni. Fairtrade kávénk mellé mindig találtok szendvicset vagy házi sütit. Egy olyan helyet álmodtunk, amire mindenki szeretettel gondol, akár egy helyben elfogyasztott kávé után, akár az uzsonnára készített kiflinkbe harapva vagy egy otthon főzött gulyásba tunkolt kenyerünk miatt” – zárja Robi a Diósdi Kiskifli bemutatását.

Mit is mondhatnánk? Nagyon várjuk!

Sz. K. N.

Fotók: Facebook

Címkék: Diósd, Diósdi Kiskifli, Pékség