Már hagyomány, hogy minden év nyarán rendezvénnyel emlékeznek meg a diósdiak a hajdan világhírű diósdi őszibarack-kultúráról. Az idén július 25-én, szombaton várják az érdeklődőket a Kápolnakertbe.

Ez évben a Diósdi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezi a 15 órakor kezdődő programot. Oderszky László, a német önkormányzat elnökének megnyitóját követően Spéth Géza polgármester tekint vissza a diósdi őszibarack-termesztés múltjára és a gyümölcs meghonosításának kiemelkedő személyiségeire, valamint a helyi gyümölcskertészekre.

A délután folyamán a résztvevők kötetlen beszélgetés keretében szerezhetnek ismereteket a diósdi barcktermelésről,  -felvásárlásról, és természetesen barackkóstolásra is lesz lehetőség. Mindeközben a Diósdi Fúvószeneker szórakoztatja  a megjelenteket.

Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak a programra!

(A midio.hu-n több alkalommal is beszámolt a diósdi őszibarackkal kapcsolatos rendezvényekről, ezek az írások itt és itt olvashatók, valamint bemutatta a Diósdon élt kiváló gyümölcsnemesítő, Magyar Gyula egyetemi tanár munkásságát is.)

midio.hu

Fotók: Facebook, midio.hu-archív

Címkék: Diósd, Kápolnakert, Őszibarack