Körülbelül három hónap tervezgetést követően augusztus 7-én tettük meg az első lépést abba az irányba, hogy ez a honlap megvalósuljon. Egy hónap elteltével – éppen szeptember 7-én – elkészültek az alapok, elkezdődhetett az oldal tartalommal történő megtöltése. (A kezdeti lépések a MiDió Naplóban olvashatók.) Ezekben a napokban pedig már láthatóak vagyunk, a MiDió – Egy lap, nem csak diósdiaknak (midio.hu) megkezdte működését.

Napjainkban rovatunkat Diósd és térsége vonatkozásában szerkesztjük, a Noteszben, egyebek mellett, igyekszünk majd összegyűjteni fontos információkat. Többi rovatunknak viszont – a helyi vonatkozású témák kiemelt kezelése mellett – nincs földrajzi határvonala, így reményeink szerint nem csak Diósdon, hanem a világ bármely pontján élőknek is értékes lesz.

Egykor rovatunkat régmúlt idők szüreteit, búcsúit és alakjait valamint a világhírű diósdi őszibarackot idéző írásokkal indítjuk el. A Családi fészekben őszintén írunk akár az érzékenyebb, akár a vidám témákról. Aki szívesen kirándul, ötleteket meríthet majd Túrabakancs rovatunkból. Elsőként egy rövidebb és egy hosszabb – de egy nap alatt megjárható– túrát ajánlunk, mindkettő gyerekekkel is teljesíthető, sőt, úgy az igazi! A lelki táplálékot most, az indulásnál Kristóf atyától és Placid atyától kaphatjuk, mindkét írás személyes találkozáson alapul. Ő szintén anya és Napi útravaló rovataink egy-egy perc pihenőt adhatnak a mindennapokban.

Az oldalunkra érkező első Vendégeknek jó böngészést, ismerkedést és kellemes hétvégét kívánunk!

A szerkesztőség

Fotónkon: Szurikáta-szieszta az érdi Noel Tanya állatkertben

midio.hu